L'aljub del camí a l'Agüeleta al detall.

 L'aljub del camí a l'Agüeleta al detall.

Estel Bosó Doménech 

Fotografies de Pere Hormigos







En la primera fotografia que mostrem, podem apreciar la situació d'aquest aljub del castell d'Almenara i la seua proximitat a  la torre de l'Agüeleta. També advertir, la part superior o coberta de l'aljub.



La segona, és una panoràmica des de la torre de l'Agüeleta en direcció Oest, on distingim  l'aljub i la zona central del castell.


En aquesta tercera imatge, es veu l'aljub de front i la seua entrada. Amb el detall de la foto podem notar les diverses textures i la varietat de materials i colors que té dita estructura.


En la següent  foto podem advertir  la cambra interior de l'aljub, zona on antigament s'emmagatzemava l'aigua. 


Dita fotografia mostra des de l'interior l'entrada amb la seua forma remarcada. Al fons,  es divisa la torre nomenada vulgarment  l'Agüeleta.


En aquesta imatge podem observar l 'accés des de la cambra interior i també, el sostre perforat.


Continuem amb una fotografía on s'aprecien les marques de l' encofrat (de les antigues canyes) i del va de la biga de fusta que estava situada en el cenit de la volta de canó.


L' última foto presenta l'exterior de l'aljub des del costat, on es veu la formació dels murs amb fileres de pedres de maresma roja de la pròpia muntanya del Castell unides amb argamassa de cal. 















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'aljub de la celoquia al detall

  L'aljub de la celoquia del castell d'Almenara  al detall  Estel Bosó Doménech Fotos de Pere Hormigos En la primera fotografia es v...